Primrose Real Estate
Primrose Real Estate

Facebook Twitter Linked In Google Plus Instagram WhatsApp

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

Puerto de la Duquesa in Manilva, provincie Málaga

Wat maakt Puerto de la Duquesa zo populair bij de ex pat bevolking en toeristen? Het heeft me ongeveer vijftien jaar gekost, om nog maar te zwijgen van de vele reizen langs de kust, om te beseffen waarom Duquesa bekend staat als 'Het best bewaarde geheim aan de Costa del Sol'.

Op het 150 kilometer lange stuk kust, van La Linea tot ongeveer 10 kilometer ten oosten van Nerja, is Duquesa uniek vanwege een combinatie van redenen. Het heeft geen hoogbouwhotels, alle accommodaties in het gebied zijn appartementen of huizen. Tot op heden heeft geen enkel All-Inclusieve vakantie organisatie het gebied ´ontdekt´, mogelijk omdat het net iets te ver van het belangrijkste vliegveld aan de Costa, Malaga ligt. Voor degenen voor wie het mogelijk is en bereid zijnom op te stijgen en te landen vanaf, een van de top tien van meest gevaarlijke vliegvelden ter wereld, is Gibraltar een meer goed op  slechts 30 minuten rijden gelegen. Ten slotte ligt de jachthaven en woonwijk van Puerto de la Duquesa tussen twee fantastische stranden en op loopafstand van twee vergelijkbare Spaanse dorpjes, Sabinillas (reeds beschreven in dit verslag) in het noorden gelegen en Castillo in het zuiden. Daarnaast, ook niet onbelangrijk, zijn de 300 dagen zon per jaar!

 

Puerto de la Duquesa is gebouwd in de jaren 80 en ligt aan een drie-zijdige jachthaven met boten die variëren van het paar honderdduizend euro´s, die bijna nooit de veilige grenzen van de haven verlaten, tot een vissersboot die elke ochtend uitpuilt van de vis. De eigenaar geeft ongetwijfeld de voorkeur aan het gemak van de jachthaven dan voor de meer traditionele methoden die we zien in de wateren rondom Sabinillas en Castillo. Daar trekken de spaarzame vissers hun boten het strand op met behulp van een door mensen aangedreven ankerlier, vergelijkbaar met de kaapstander die werd gebruikt om het anker op te tillen in een zeilschip uit de 17e eeuw. Ik zag een paar weken geleden dat zo'n windas nu een kleine motor heeft die enigszins afbreuk doet aan de eenvoud van een ontwerp dat al minstens vierduizend jaar bestaat, de kracht van de mens.


Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

Avond-entertainment

Er zijn geen speelhallen, geen strand vol met sport mogelijkheden,  geen kermisachtige activiteiten, geen nachtclubs vergelijkbaar met die in Marbella of Puerto Banus. Entertainment is allemaal vanuit de thuisbasis gegroeid. Veel van de tientallen bars hebben karaoke of andere vormen van live entertainment in de avond en er is een hele reeks restaurants die eten aanbieden vanuit bijna elk continent. De avonden hebben de neiging levendig te zijn met mensen die genieten van de nachtelijke lucht langs de sfeervolle waterkant wandelend van locatie naar locatie.


Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

Stranden in Puerto de la Duquesa

Overdag is de neiging om meer ontspannen te zijn. Er zijn al twee stranden genoemd. De ene naar het zuiden tussen Duquesa en het kleine vissersdorpje Castillo de la Duquesa, een beschutte baai met rotsen aan de zuidkant die ideaal zijn om te snorkelen. Je ziet vele soorten vissen een enkele octopus, krabben, kreeften en anemonen in alle kleuren, dat is echt een magische ervaring. Recht in het midden van deze baai is nog een klein geheim dat ik enkele jaren geleden vond, een kleine rotsformatie die uit de gladde zandbodem steekt, nooit onthuld bij laag water en bedekt met de lekkerste mosselen.

 

Dit strand heeft twee Chiringuitos, Gaviotas en Andres &  Maria. Niet langer de sfeervolle houten hutjes met een plank en palletvloer met een ruwe houten bar waar prachtig koud bier wordt geserveerd en heerlijke eenvoudige vis- en salade gerechten, nee, helaas, ze zijn gemoderniseerd met beton, glas en chroom. Sommigen zullen het vooruitgang noemen maar ik wordt melancholiek bij het zien ervan en hunker naar de oude houten sfeervolle strand chirinquito´s.


Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

Castillo de la Duquesa

Voor degenen met de energie ligt Castillo de la Duquesa zelf net aan het einde van het strand. Een recente zeewering scheidt nu de vissershuisjes van het strand, maar Castillo heeft nog steeds zijn charme weten te behouden. Het heeft zijn eigen 18e-eeuwse kasteel dat een museum bevat, de ruïnes van een Romeinse villa die een beetje beter bewaard zijn gebleven dan de Romeinse begraafplaats waarvan de langledige bewoners nu onder een appartementen rusten. Er is een Romeinse vis en zoutfabriek in de buurt. Er zijn een paar bars en een paar restaurants die vooral populair zijn tijdens de lunch, nog steeds uitgebreide zaken volgens  de echte Spaanse traditie.


Puerto de la Duquesa in Manilva, Provincie Málaga

San Luis de Sabinillas

In de andere richting brengt een paseo boven een breed strand u naar het stadje San Luis de Sabinillas, op minder dan een kilometer afstand. Daar vind je winkels, supermarkten, banken en alles wat het moderne leven lijkt te vereisen.

Terugkerend naar Puerto de la Duquesa is het onmogelijk om de ´highlight´ voor de 2de naam voor Costa del Sol, Costa del Golf niet te vermelden. Duquesa heeft een eigen prestigieuze en perfect onderhouden golfbaan en u bent binnen bereik van tientallen meer. Sommige bars in de haven hebben golfclubs die een bezoekende golfer graag verwelkomen en er zijn Golf Tour-operators die voor groepen zorg dragen.

Golf is niet de enige sport die in Duquesa wordt genoten. De lokale ex-patten gemeenschap, waaronder enkele gepensioneerde voetbalspelers van internationale faam, hebben zich georganiseerd in een team tegen Spaanse teams in b.v. Barcelona. Echter, in Duquesa zijn er vele mogelijkheden om sport te kijken in de daarvoor bestemde sport cafe´s in plaats van deel te nemen. Binnen 20 minuten rijden kun je ook, in het daarvoor speciale seizoen, genieten van het kijken naar Polo in Sotogrande. Prins Charles speelde daar en zijn zonen volgden in vaders stijgbeugels. Zeevisexcursies kunnen vanaf de waterkant worden geboekt en  georganiseerd, evenals in de zomer kano's en waterfietsen gehuurd kunnen worden en overige  andere watersporten.

 

Puerto de la Duquesa blijft, nog steeds, het 'Best bewaarde geheim aan de Costa del Sol'.Location on Map


Contact Formulier

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de legal notification and privacy policy

Please add together 5 + 5 =

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief


Bent U zelf Makelaar? Ja