Primrose Real Estate
Primrose Real Estate

Facebook Twitter Linked In Google Plus Instagram WhatsApp

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

Estepona in de Provincie Málaga

Estepona in de Provincie Málaga

De naam Estepona is afgeleid van de Arabische naam Astabbuna en was ongetwijfeld een vestigingsplaats tijdens de Romeinse tijd te oordelen naar de vondsten gedaan in de vorige eeuw, maar de eerste schriftelijke vermelding van een stad vond  pas in de 10de eeuw plaats. Voor de volgende paar honderd jaar werd de stad tot in 1457 bevochten tot  het uiteindelijk door de christenen werd ingenomen en werd toegeëigend. Ze begonnen onmiddellijk met het slopen en verbranden van alles dat nog niet was vernietigd in de eeuwen van belegering en gevechten en begonnen in 1458 een kerk en kasteel te bouwen waar rond omheen de moderne stad Estepona groeide. In de 20ste eeuw was Estepona een dorp met ongeveer 9.000 boeren en vissers en 50.000 geiten en zeugen. Tegenwoordig zijn de verhoudingen omgekeerd en veel van de inkomsten van de stad komen vanuit het toerisme.


Estepona in de Provincie Málaga

Het Kasteel van Estepona

Er is nog maar heel weinig bewijs van het middeleeuwse Estepona, slechts een deel van de kasteelmuur is blootgelegd en bewaard gebleven achter de markt. De markt zelf heeft de afgelopen jaren last gehad van concurrentie van de supermarkten, maar heeft nog steeds zeer goede lokaal geteelde verse groenten en vis gevangen door lokale families. De klokkentoren die dit deel van de stad domineert, La Torre del Reloj, is het enige overblijfsel van de kerk die in 1473 werd voltooid. Buiten de stad, net iets ten oosten van de Carrefour-supermarkt aan de strandzijde van de weg, ligt een Romeinse watertank en bron die, via een aquaduct, water leverde aan de vruchtbare vallei in het westen. De lijn van het aquaduct verdwijnt nu, o peen paar meter na, vanwege nieuwe en moderne ontwikkelingen. Deze stad is geen plaats voor een historicus. Het is nu, een moderne stad met veel winkels, restaurants, bars, druk bezette  voetgangerszones, hotels en vele woningen.


Estepona in de Provincie Málaga

Playa del Cristo

Dit wil niet zeggen dat Estepona de bezoeker niets te bieden heeft, integendeel. Veel bezoekers verblijven in de Elba of Estepona Palace Hotels aan de westkant van de stad en de haven. Hun eerste ervaring met Estepona is vaak een wandeling langs de kust naar de stad. Zo vinden ze Cristo Beach,  een hoefijzervormige baai net ten westen van de ingang van de jachthaven, met zacht zand, beschut, ondiep water en twee chirinquitos die van Pasen tot september open zijn. Dit stukje strand is met name favoriet bij gezinnen met kinderen.


Estepona in de Provincie Málaga

De Toren in de haven van Estepona

Bij een voortzetting van de voetgangers zone  bereikt u Puerto Deportivo de Estepona, de jachthaven van Estepona. De jachthaven, met uitzicht op de vuurtoren, biedt beschutting en ligplaatsen voor diverse van boten,  van de lokale vissersboten tot de zeer  luxe zeil- en motorcruisers. Estepona heeft een bloeiende vismarkt en een zeer groot deel van de  vangst wordt hier dagelijks verwerkt.  Deze verschijnen op de visafdeling van de plaatselijke supermarkt en de rest op de visstalletjes van families, op de gemeentelijke markt, of bij de plaatselijke visverkopers (pescadero´s) waarvan er veel in de stad zijn. De ligplaatsen van de boten zijn aan de landzijde omgeven door restaurants waar men kan genieten van een heerlijke maaltijd of tapas  en bars waar men kan genieten van een verkoelende verfrissing, en dit  allemaal met uitzicht op de diepblauwe Middellandse Zee. Aan het oostelijke uiteinde van de jachthaven, op een voorgebergte, staat de vuurtoren. Zijn licht begeleidt de zeeman nog steeds in de nachts en tijdens perioden van slecht zicht, terwijl in zijn schaduw zich de hutten van de vissers bevinden waar elke zondag een eeuwenoude traditie wordt gehandhaafd, hele gezinnen  dalen hier af ​​voor een familiereünie en maaltijd, en op het menu, vis natuurlijk.


Estepona in de Provincie Málaga

Estepona Paseo


Estepona in de Provincie Málaga


Location on Map


Contact Formulier

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de legal notification and privacy policy

Please add together 1 + 4 =

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief


Bent U zelf Makelaar? Ja