Primrose Real Estate
Primrose Real Estate

Facebook Twitter Linked In Google Plus Instagram WhatsApp

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

Marbella in de Provincie Malaga

Marbella in de Provincie Malaga

Genesteld in de schaduw van vier bergen, Lastonaf (1215 meter), Cruz de Juanar (1165 meter) naar het noordwesten en noorden, en twee iets lagere bergtoppen, Majales (464 meter) en een niet nader genoemde piek (508 meter) die de stad uit het noordoosten domineert, zonnebaadt Marbella zowel in de zomer als in de winter. De bergen ten westen van de stad, La Concha en iets verderop, de Sierra Bermeja bieden bescherming tegen de harde westenwind die bekend staat als de poniente.

 

Zonneschijn is natuurlijk niet de enige attractie. Anders dan de steden ten oosten van Malaga zoals Rincon de la Victoria, Torre del Mar, Nerja en Almunecar die een soortgelijk aspect genieten, bevindt Marbella zich nabij een, weliswaar dun, tussen een half en twee kilometer brede vruchtbare kustvlakte die gevormd is als gevolg van de erosie van omliggende heuvels en bergen.


Marbella in de Provincie Malaga

Marbella is niet altijd het kloppende metropool geweest wat het nu is. In 1950 was het een klein dorp met 10.000 inwoners. De opkomst van roem en fortuin is allemaal gebeurd in de laatste vijfenzestig jaar. Tegenwoordig is de bevolking ongeveer 150.000 met een zomerpiek van 500.000.

Het gebied was ongetwijfeld bevolkt door jager-verzamelaars en later neolithische mensen, maar van hen hebben is helaas geen archeologisch bewijs. Van de Phoenicians and Carthaginians zijn ook nooit geen sporen gevonden, zelfs niet na hun overlijden. Zelfs de Romeinen hebben niet veel achtergelaten: enkele overblijfselen van een brug op het terrein van Hotel Puente Romano halverwege tussen Puerto Banus en Marbella, een paar verspreide villa's, Villa Romana tot het uiterste westen van de stad, bijna in Puerto Banus, en Vega del Mar verder naar het westen in San Pedro de Alcantara, verder een badhuis in Guadalmina en enkele glimpen in de oude binnenstad zelf.

 

De latere Moorse stadsmuren zijn deels gebouwd op Romeinse fundamenten; op sommige plaatsen is de afbakening vrij duidelijk en Romeinse fundamenten zijn ontdekt in de oude stad. Een deel van het gebouw dat tijdens de Moorse tijd werd ingenomen, maakte gebruik van Romeins metselwerk en toen de Moren in 711 n.Chr, aankwamen, heette de plaats Salduba (Stad van Zout), het enige bewijs van een Romeinse aanwezigheid ooit eens.


Marbella in de Provincie Malaga

Net buiten de stadsmuren is het sociale centrum van de stad, Plaza de los Naranjos, het Oranjeplein, de gebouwen die dateren uit de 16de eeuw, na de herovering. Vanaf hier kun je Chinchilla's doorlopen en meteen scherp links omhoog  via een opening in de oude muren, naar de oude stad. Hoewel dit niet meteen duidelijk is door de vele krappe huizen en andere gebouwen, zijn de muren rondom dit oudste deel van de stad, nog grotendeels intact. De oorspronkelijke lay-out die dateert van voor de 15de eeuw is goed bewaard gebleven en je krijgt een goed beeld van de omgeving waarin mensen in die tijd leefden, en nog steeds leven.

Voorbij het gebied van de oude stad worden de smalle straatjes en pleinen briljant kleurrijk met bloemen die leidt naar een jonger en moderner gedeelte. Dit gebied heeft restaurants, bodega's en boetiekjes die zijn verscholen in steegjes, zodat je je afvraagt ​​hoe klanten ze ooit zullen vinden.

Ik had het idee dat de handel hier niet zijn vruchten zou afwerpen gezien je een goede routebeschrijving nodig hebt om deze plek te vinden en niet verloren te geraken, en ik voelde enige medelijden met de ondernemers, totdat ik prijzen zag! Het moet in dit geval een ´begrip´ zijn en men weet het dus wel degelijk te vinden. Fascinerend in ieder geval.

Het charmante gedeelte van de stad met het Historic Extension - Ensache Historico, wordt in tweeën gedeeld door de vierbaans hoofdweg.  Historic Extension - Ensache Historico is een kleine botanische tuin welke schaduw biedt op de warmste dagen van het jaar inclusief een park met fonteinen.

 

Tussen bovenstaande  en de kust, aan het einde van de zee-promenade, ligt een groot plein met tien beelden van Salvador Dali. Een stukje verder vindt u een plein met een fantastische Champagne en Oyster Bar. Er geeft een zondig gevoel als je daar zit voorzien van een ijsemmer met daarin een fles Moët en daarnaast een stuk of twaalf oesters. Maar wat maakt het uit, misschien zondig, maar wel leuk, en vooral erg lekker!


Marbella in de Provincie Malaga

Wat ons brengt tot 1954 toen Prins Alfonso van Hohenlohe-Langenburg een landgoed kocht en het opende als de Marbella Club. Hij bracht het op de markt aan de rijken, beroemdheden, royalty's, filmsterren, politici, iedereen, zolang ze maar veel spendeerden en over een  ´vette´ bankrekening beschikten.  Marbella werd al snel een bestemming voor de jetset.

Dus we komen aan de kust, Marbella's Golden Mile, ruim 4 km lang vanwaar we helemaal naar Puerto Banus kunnen lopen.  Hotels zoals de Melia Don Pepe, Hotel Marbella Club (waar je 14 euro betaalt voor een ´Oxford worst´ ontbijt) en het Puente Romano Hotel worden afgewisseld met meer bescheidende eetgelegenheden én het Paleis van Koning Fahd. Koning Fahd en zijn gevolg spendeerden dagelijks een bedrag ter hoogte van  5 miljoen euro per dag wanneer ze op vakantie waren in Marbella. Samen met de exclusieve villa's is deze hele strip opgebouwd vanaf 1960. In 1966 haalde Prins Alfonso opnieuw de krantenkoppen.

Het Marbella Club-concept was zo succesvol dat Alfonso in 1966 in een Beverley Hills-architect in de arm nam en de hulp inroept van de familie Banus -die toevallig persoonlijke vrienden van Franco waren- om samen Puerto Banus te bouwen.

 

Het kon niet op in Marbella, het waren echte hoogtij dagen.. Helaas trok zoveel geld op één plek het verkeerde soort personen aan en beland in de 21ste eeuw werden een aantal gevallen van corruptie tegen politici en zakenmensen aangespannen. Een grap in die tijd was dat Alhaurin de la Torre meer burgemeesters had dan enige andere plaats in Spanje; ze waren allemaal ondergebracht in het Centro Penitenciario. Tegenwoordig is de term 'Mabellan urbanism' synoniem aan corruptie bij de overheid.


Marbella in de Provincie Malaga

Hoe gaat het vandaag de dag met Marbella? Marbella heeft nog steeds schulden, maar het heeft één ding in haar voordeel, mensen met geld willen nog steeds onroerend goed bezitten en zijn er nog steeds bereid om het daar onder te brengen. Met andere woorden, de stad heeft een inkomstenstroom die haar uitgaven ruimschoots dekt. Hierdoor ontstaan verbeteringen aan wegen, straten, parken en meer bedrijven die in hun eigen infrastructuur investeren. In 2008 vond een studie van het Instituut voor Statistiek van Andalusië  plaats en de uitkomst was dat Marbella de Andalusische stad was met de beste ontwikkeling op gebied van algemeen welzijn en de hoogste kwaliteit van leven. Volgens de resultaten van de studie scoort Marbella het hoogst in het aantal privéklinieken, sportfaciliteiten, particuliere scholen en -niet in het onderzoek meegenomen-  een heerlijke oesterbar!Location on Map


Contact Formulier

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de legal notification and privacy policy

Please add together 7 + 1 =

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief


Bent U zelf Makelaar? Ja