Primrose Real Estate
Primrose Real Estate

Facebook Twitter Linked In Google Plus Instagram WhatsApp

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

Als u, niet al te lang geleden, op zoek bent geweest naar  een onbedorven Spaans werkend kustplaatsje, dan bent u misschien wel naar San Luis de Sabinillas gereisd. Tot het begin van de jaren 2000 ging de hoofdweg, de N340, door Sabinillas. Het was een eenbaansweg met stofbermen.

 

Sabinillas leek op een stad in het Wilde Westen met een rij winkels aan weerskanten van de weg en een hoofdstraat die naar het strand liep. Huisjes werden direct op het zand gebouwd. Een gebied op zand aan de zuidkant van de stad bood ruimte voor de enorme zondag markt die voor veel inwoners en bezoekers het hoogtepunt van de week was. Er waren maar enkele Resorts, kleine buurt winkeltjes en enkele barretjes en Venta´s (kleine typische goedkope Spaanse eetgelegenheden met dag-schotels).


San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

 

Het gevoel van het Wilde Westen werd versterkt, als dat het juiste woord is, door de illegale activiteiten van een aantal inwoners die vanuit Marokko sigaretten via opblaasbare rubberboten naar Spanje ´exporteerden´ en met luidruchtige motorfietsen en grote SUV's door het dorpje reden om het elders te verhandelen en  vaak niet te pakken waren door de ´sterke´ arm. De lokale, oudere, bevolking verdienden hun geld met vissen, wijn maken, markttuintjes en de jongeren waren meestal werkzaam in de bouwsector in naburige steden en dorpen.


San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

Vandaag is dat allemaal veranderd. De A7 vierbaansweg is bijna in een nacht gelegd, zo lijkt het bijna, wat tot gevolg had dat vele oude bodega´s moesten worden afgebroken om plaats te maken. Er werden bestratingen geplaatst en er werd een tunnel onder het centrum van de stad gegraven. Flatgebouwen ontstonden in opeenvolgende rijen aan de binnenzijde van de weg en de paseo (promenade)  werd langs het strand gelegd waardoor de huisjes op het strand moesten verdwijnen om plaats te maken voor de horeca (en overige bedrijven).

 

Sabinillas was plotseling ´volwassen´ en om het nog officiëler  te maken opende Mercadona supermarkt haar deuren op de voet gevolgd door een grote Supersol. De illegale activiteiten nemen af door de inspanningen van de lokale politie en Guardia Civil.


San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

Nu is Sabinillas een moderne stadje met nog weinig sporen van zijn geschiedenis. De oudere vissers verzamelen zich 's ochtends nog steeds aan het westeinde van de paseo en besluiten al dan niet hun boten mee te nemen en de tuinders houden hun percelen nog steeds op de weg naar Manilva, plaatselijk bekend als de Roman Oases. De markt op zondag is verhuisd. Het is niet langer in de stad om passerende handel naar de bars en cafés te bieden. Het is nu gelegen  op het nieuwe feria (feest)-terrein dat buitenaf aan dezelfde Roman Oases-weg ligt.  De naam is ontstaan naar de authentieke Romeinse baden iets verderop in de zwavelachtige Rio Manilva. 


San Luis de Sabinillas in Manilva de Provincie Malaga

Sabinillas is in snel tempo een badplaats aan het worden. Het strand is lang en breed met gemakkelijke toegang tot de zee. Badmeesters in hoge houten torens met een stijl die voor het eerst te zien was in Colditz, zijn waakzaam tijdens het zomerseizoen. Strandbars en chiringuito´s bieden eten, drinken en onderdak. Binnen het stadje zijn een aantal goede en diverse restaurants die alle denkbare soorten gerechten serveren, zoals Spaans, Indiaas, Frans, Italiaans en zelfs Brits. Ondanks zijn ongunstige recente verleden is San Luis de Sabinillas een vriendelijke stadje. Er zijn een aantal terrasjes waar je met een glimlach wordt geserveerd en waar je op je beurt passanten kunt wensen met 'buenos dias' in de wetenschap dat je een vriendelijke ontvangst zult ontvangen.Location on Map


Contact Formulier

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de legal notification and privacy policy

Please add together 10 + 7 =

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief


Bent U zelf Makelaar? Ja