Primrose Real Estate
Primrose Real Estate

Facebook Twitter Linked In Google Plus Instagram WhatsApp

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque, gelegen in de Provincie Cádiz

Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque,  gelegen in de Provincie Cádiz

Introductie

Gesitueerd in de gemeente San Roque, is Sotogrande, met de dorpen Pueblo Nuevo en Torreguadiaro, beroemd over de hele wereld vanwege zijn luxueuze levensstijl.

Sotogrande zelf was de droom van een Amerikaanse ondernemer, Joseph McMicking, die een idyllische omgeving wilde bouwen om te leven. Hij bezocht de regio in de jaren zestig en zag dat het kustgebied tussen Torreguadiaro en Pueblo Nuevo de Guadiaro perfect was. Het had aanvaardbare afstand tot de luchthavens van Málaga en Gibraltar, een fantastisch uitzicht over de Straat van Gibraltar naar Afrika. Landinwaarts, richting de heuvels, ligt de prachtige omgeving van de Rio Guadiaro-vallei en de riviermonding.

Hij kocht zijn eerste cortijo in 1962, Cortijo Paniagua. Paniagua is nu een bloeiend commercieel gebied met winkels, restaurants en kantoren met smaakvolle appartementen in het oorspronkelijke oude gebouw.

 

Sindsdien is Sotogrande uitgegroeid tot een van de mooiste omheinde communities ter wereld van meer dan 4000 hectare. De rijken, beroemdheden en adel bezitten hun villa's en appartementen, waarvan vele uitkijken op speciaal gebouwde eilanden in de jachthaven van Sotogrande die nu wordt beschouwd als de beste jachthaven in de westelijke Middellandse Zee met ligplaatsen voor meer dan 800 boten van slechts een paar meter lang tot supercruisers van wel 30 meter lang.


Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque,  gelegen in de Provincie Cádiz

De Haven van Sotogrande

De jachthaven is de eerste die je tegenkomt als je ten oosten van Gibraltar vaart, dus is het een favoriet voor degenen die op zoek zijn om dieper in de Middellandse Zee te varen. Ondersteunende diensten omvatten verkoop scheepsbenodigdheden, een brandstofopslag, heffaciliteiten, restaurants en bars.

 

Bemanningen hebben nooit gebrek aan entertainment. Diverse sportfaciliteiten zijn mogelijk, zoals golfen op een van de internationale golfbanen in de omgeving, polo, tennis en diverse wateractiviteiten zoals zeilen, kanoën en windsurfen.


Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque,  gelegen in de Provincie Cádiz

Guadiaro-Riviermonding

Natuurliefhebbers vinden de riviermonding van de Guadiaro een fascinerende habitat voor vogels, waaronder een aantal paren paarse waterhoentjes die zich sinds 2004 hebben gevestigd, samen met vele soorten roofvogels en waadvogels. Er zijn gebieden met wilde vegetatie die beschermd zijn, maar open voor voetgangers, die een ​​thuis te bieden voor de aanwezige zoogdieren, reptielen en inheemse struiken en bloemen. Op elk moment van het jaar is een wandeling langs de rivier of rond een lagune een kleurrijke en lonende ervaring.


Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque,  gelegen in de Provincie Cádiz

Sotogrande Beach

Voor degenen die behoefte hebben aan pure ontspanning op het strand, zullen wij hieronder  enkele goede stranden vermelden:

Op slechts een korte loopafstand van Sotogrande, via een promenade langs een lagune, ligt het pas ontwikkelde plaatsje Torreguadiaro. Zoals de naam al doet vermoeden is het de locatie van een van de vele torres of torens gebouwd tussen de 15e en 18e eeuw als uitzichtpunt om de lokale bevolking te waarschuwen wanneer plunderende bendes hun weg vinden vanuit  de verschillende havens aan de kust van Marokko . Torreguadiaro heeft eigenlijk twee torres, de eerste en tevens de recentste, is een nogal groots bouwerk zichtbaar vanaf de promenade dit in tegenstelling tot de tweede, oudere torre. gelegen aan het westelijke uiteinde van de promenade, die langzaam aan het afbrokkelen is, een spijtig gegeven.

 

Torreguadiaro heeft er ruim  tweeduizend jaar over gedaan  om zich zo ver te ontwikkelen zoals het nu is. Tijdens de Romeinse tijd was het een klein vissersdorpje, beroemd in die tijd, misschien omdat het zich bevond op een van de routes die Via Augusta nam, een reeks wegen die van Cádiz naar Rome gingen. De geplaveide Romeinse weg brokkelde af in de loop van de eeuwen en werd pas opnieuw geplaveid aan het begin van de 20e eeuw.


Sotogrande en Torreguadiaro in de gemeente San Roque,  gelegen in de Provincie Cádiz

Torreguadiaro

Tegen de tijd dat Joseph McMicking langs de N340 kwam, was het een eenbaans geasfalteerde weg met stoffige bermen. Het vissersdorpje waardoor het passeerde was nauwelijks gegroeid, een verzameling huisjes waarin de vissersfamilies woonden en waarvan de boten werden opgesteld in de beschutte baai aan de oostkant van het dorp. Geleidelijk aan toen Sotogrande zich uitbreidde, breidde dus ook Torreguadiaro uit. Meer moderne huizen en appartementen werden gebouwd, niet naar ieders smaak maar met een verbluffend uitzicht, en vele huizen langs de weg werden restaurants en bars.

De weg zelf werd verbreed en is  uiteindelijk voltooid in 2008. Aan de ene kant van de boulevard werd tegelijkertijd een grote parkeerplaats gebouwd die nu ook dienst doet als locatie voor de wekelijkse markt. Er zijn een aantal restaurants in dit kleine dorp, elk met zijn eigen specialiteit, traditioneel Spaans, modern Italiaans, Indiaas en internationaal en een aantal bars waar u koffie of iets sterkers kunt drinken terwijl u de wereld voorbij ziet gaan.


Waar komt de naam vandaan?

De naam Torreguadiaro komt van de toren aan de rivier de Guadiaro, vrij duidelijk.  Als je erover nadenkt, verschijnen die vier letters overal, Guadalquivir, Guadiaro , de Guadalete, meestal geassocieerd met riviernamen. Het schijnt dat het afstamt  van het Arabische woord ´wadi´ dat ´vallei´ betekent.


Location on Map


Contact Formulier

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de legal notification and privacy policy

Please add together 5 + 2 =

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief


Bent U zelf Makelaar? Ja